Bangkok – Thailands huvudstad

På thailändska heter Bangkok Krung Thep maha nakhon, vilket betyder änglarnas stad. Staden har idag 8,3 miljoner invånare i stadskärnan och 14,6 miljoner i storstadsområdet.  Sedan 1782 är staden Thailands huvudstad och här finns en uppsjö av saker att hitta på för svensken på semester. Staden ligger väldigt strategiskt placerad i landet – centralt i söder bara 40 kilometer från Havet. Reguljärflyg från Europa landar i regel i Bangkok – svenska turister brukar i regel välja att stanna några nätter i Bangkok dels innan eller efter deras dagar på stränderna. Bangkok möjliggör att thailands turister både kan uppleva sol och bad i de vackraste naturområdena ute på öarna kombinerat med shopping och liknande som en urban stadsmiljö kan erbjuda.  I den här artikeln listar vi populära saker att göra när du är i bangkok – missa inte dessa fantastiska upplevelser.

  1. Bangkoks nattliv hör till Asiens bästa. Alltifrån härliga jazzklubbar till mer renodlade nattklubbar som stänger långt efter att solen har gått upp. Bangkok har allt för den festsugne och priserna på alkohol är relativt bra om man jämför med Europa. Bangkok är känt för sina många takbarer – belägna på toppen av skyskraporna.
  2. Det stora palatset – även kallat det kungliga palatset är en sevärdighet värt namnet i Bangkok. Du får en historisk känsla för Thailand och hur kungafamiljen lever. Thailand är en monarki och palatset speglar detta till punkt och pricka. Du kommer garanterat bli imponerad av detta sagolika palats.
  3. Bangkok är matens stad. Street food har fått sitt fäste här och den är dessutom väldigt billig. Bananpannkakorna är ett klassikt exempel på en folklig rätt som blivit väldigt populär på bangkoks gator och torg
  4. Chatuchak är en av de största marknaderna och här finns det mesta du vill ha. Alltifrån mat till prylar till textilier och antikviteter.
  5. Är du i Bangkok kommer du garanterat se street art och bara att florerar på gatorna är en upplevelse i sig.
  6. Tar du med familjen till bangkok är ett besök till Dusit Zoo värt ett besök för barnen. Upplev alltifrån varaner till fåglar från nära håll.
  7. Bangkok har två kända tempel i Wat Pho och Wat Arun. Buddha-statyerna som är i närheten av dem är enormt vackra och världsberömda. Helt klart värt en promenad.

 

Vi kommer återkomma med fler tips på saker du kan göra i Thailand i en kommande artikelserie.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *